با این جملات، در اولین مصاحبه شغلی رد خواهی شد!!

 

یکی از پرتکرارترین سؤالاتی که از سایت مسترپرستیژ می‌شود، راجع به عدم قبولی در مصاحبه‌های استخدامی با وجود داشتن مهارت بالا است. برخی علت را پارتی‌بازی در استخدام و برخی دیگر علت را سلیقه‌ای برخورد کردن صاحبان کسب‌وکارها می‌دانند. اما حقیقت رد شدن در مصاحبه‌های استخدامی این افراد تنها یک چیز است؛ نداشتن فن بیان در مصاحبه کاری!

حال ممکن است بپرسید که چطور برای مصاحبه کاری آماده شویم؟ آداب مصاحبه شغلی چیست و چگونه می‌توانیم یک مصاحبه شغلی موفق داشته باشیم؟ برای یافتن پاسخ تمام این سؤالات، این مقاله را بادقت تا انتها مطالعه کنید.

 

فن بیان چیست و چرا باید فن بیان را یاد بگیریم؟

قبل از هر چیز ابتدا به یک تعریف ساده و کوتاه از فن بیان می‌پردازیم. فن بیان یعنی:

“توانایی صحبت‌کردن در هر زمان و شرایطی”

اما رابطه بین تقویت فن بیان با استخدام شدن چیست؟

بر اساس مطالعات انجام شده، هر میزان هم که شما در کاری مهارت و تخصص داشته باشید؛ اولین چیزی که مدیران را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد، میزان مهارت فن بیان و اثرگذاری شماست!

شما به‌عنوان یک کارجو باید بدانید که چگونه به سؤالات استخدامی پاسخ دهید و یا چگونه سؤالات خود را مطرح کنید تا بیشترین تأثیرگذاری را بر روی مصاحبه‌کنندگان بگذارید. در واقع در اولین مرحله ظاهر آراسته و میزان تأثیرگذاری کلمات شماست که مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

 

نمونه سؤالات پرتکرار در مصاحبه‌های استخدامی:

یکی از راه‌های تقویت اعتمادبه‌نفس در زمان مصاحبه کاری و تقویت فن بیان، فکرکردن به پاسخ سؤالات پرتکرار در مصاحبه کاری است. در ادامه بعضی از پرتکرارترین پرسش‌هایی که اکثر شرکت‌ها از کارجویان می‌پرسند، گردآوری شده است.

  • چرا می‌خواهید در این شغل استخدام شوید؟
  • در چند سال اخیر، در چه سمت و شرکتی مشغول به کار بوده‌اید؟
  • موفقیت برای شما چه معنایی دارد؟
  • به چه چیزی در تخصص خود افتخار می‌کنید؟
  • چند مورد از نقاط قوت خود را نام ببرید.
  • اگر می‌توانستید در هر شرکتی که انتخاب کار کنید، کدام شرکت‌ها را انتخاب می‌کردید؟
  • در صورت اختلاف‌نظر باسیاست‌های شرکت چه راهکاری برای خود خواهید داشت؟
  • خودتان را در یک کلمه توصیف کنید.
  • راجع به خودتان در چند جمله صحبت کنید.
  • علت ترک شغل قبلی شما چه بوده است؟
  • حقوق پیشنهادی شما چقدر است؟
  • چند دلیل که باید شما را استخدام کنیم؟
  • یک شغل سخت رو توصیف کنید.
  • معمولاً فشار و استرس‌های کاری خود را چگونه مدیریت می‌کنید؟

 

چطور به سؤالات مصاحبه استخدامی پاسخ دهیم؟

اکنون که با سؤالات رایج در مصاحبه‌های استخدامی آشنا شدید، با استفاده از تکنیک‌های زیر پاسخ آن‌ها را پیدا کنید.

·        به صحبت‌های کارفرما بادقت گوش کنید:

زمانی که کارفرما دارد راجع به شغل و خواسته‌های خود به شما توضیح می‌دهد، بادقت به صحبت‌های او گوش کنید. به‌این‌ترتیب می‌توانید تمام موارد مرتبط که در مهارت‌ها و سوابق کاری‌تان دارید را در ذهنتان جمع‌بندی کنید. پس از اینکه توضیحات کارفرما تمام شد، می‌توانید با اشاره به مهارت‌ها و قابلیت‌های خود که در صحبت‌ها متوجه شده‌اید که به آن‌ها نیاز دارند، احتمال استخدام شدن خود را افزایش دهید.

·        واضح و رسا صحبت کنید:

برخی از افراد به‌اشتباه فکر می‌کنند که در زمان مصاحبه استخدامی باید خیلی یواش و شمرده‌شمرده صحبت کنند؛ اما این یک فکر کاملاً اشتباه است!

گاهی یواش صحبت‌کردن شما به عدم اعتمادبه‌نفس شما تعبیر می‌شود و یا ممکن است کارفرما به‌درستی متوجه منظورتان نشود.

·        کارفرما را قانع کنید که شما بهترین انتخاب برای آن‌ها هستید:

همه مدیران کسب‌وکار، در هر حوزه‌ای که فعالیت کنند، تمایل به استخدام بهترین و شایسته‌ترین نیرو دارند. آن‌ها از اینکه دائم با افراد زیادی مصاحبه کرده و نیرو عوض کنند بیزار هستند؛ بنابراین بهترین راه‌حل برای افزایش احتمال استخدام شدنتان، این است که کارفرما را راضی کنید که شما بهترین گزینه برای آن شغل هستید. برای این منظور بهترین کار این است که موفقیت‌های کسب شده درگذشته اشاره کنید.

·        استفاده از جملات تأثیرگذار در مصاحبه:

دقایق ابتدایی و پایانی مصاحبه، بیشترین تأثیر و ماندگاری را در ذهن کارفرما دارد. یکی از تکنیک‌های فن بیان در مصاحبه استخدامی، استفاده از جملات مثبت در صحبت‌هایتان است. برای مثال:

تشکر و قدردانی بابت زمانی که در اختیارتان قرار گرفته است، می‌تواند از شما یک تصویر از نیرویی کاردان، مؤدب و وظیفه‌شناس در ذهن کارفرما به وجود آورد. توجه داشته باشید که اشتیاق خود برای پیوستن به گروه کاری را در جملات پایانی خود نشان دهید.

·        سؤالات هوشمندانه بپرسید:

زمانی که به یک مصاحبه استخدامی می‌روید، تنها نقش پاسخگو را بازی نکنید و با پرسیدن سؤالات هوشمندانه، علاوه بر کسب اطلاعات بیشتر درباره موقعیت شغلی و شرکت، مهارت و ذکاوت خود را به نمایش بگذارید. برخی از نمونه سؤال‌هایی که می‌توانید در جلسه مصاحبه کاری بپرسید، مانند:

  • وظایفی که از شغل / سمت مدنظر انتظار دارید شامل چه مواردی است؟
  • در صورت قبولی در مصاحبه، از چه زمانی می‌توانم مشغول به کار بشوم؟
  • آیا این موقعیت کاری، سفر و مأموریت‌های کاری نیز دارد؟
  • علت ترک این موقعیت کاری توسط نفر قبلی چه بوده است؟
  • موفقیت در این سمت چگونه است؟

 

جمع‌بندی:

در این مطلب از مسترپرستیژ، راجع به اتیکت مصاحبه کاری صحبت کردیم. در زمان تمرین تکنیک‌های ذکر شده در بالا، همواره توجه داشته باشید که پاسخ‌های شما باید کوتاه و بادقت انتخاب شود. همچنین هرگز برای دستیابی به یک موقعیت شغلی، دست به‌دروغ گفتن یا بزرگ‌نمایی در صحبت‌های خود نزنید!

 

به نظر شما چه عاملی در استخدام شدن یا نشدن افراد بیشترین تأثیر را دارد؟

تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.