برای مصاحبه کاری، این‌طوری باکلاس باش!

 

فرقی نمی‌کند، می‌خواهید به یک مهمانی بروید یا یک قرار کاری یا حتی خرید روزمره، همیشه اولین دیدار با هر فرد، مهم‌ترین دیدار نیز هست؛ زیرا افراد در برخورد اول، در ذهن خود شما را ارزیابی خواهند کرد. نوع و سبک لباس پوشیدن، آرایش مو و صورت، عطر و اکسسوری، زبان بدن و فن بیان و … همگی در اولین برخورد شما مورد قضاوت قرار خواهد گرفت.

مصاحبه کاری نیز از این قانون مستثنی نیست! بسیاری از افرادی که در مصاحبه‌های کاری رد می‌شوند، تنها به علت عدم آگاهی از اتیکت لباس پوشیدن و اتیکت مصاحبه کاری است. حال این سؤال مطرح است که:

  1. چگونه برای مصاحبه شغلی لباس بپوشم؟
  2. رنگ لباس برای مصاحبه استخدامی، چه رنگی است؟
  3. کفش مناسب مصاحبه، چه مدلی باید باشد؟

در این مقاله از مسترپرستیژ، به این سؤالات پاسخ خواهیم داد. با رعایت نکات زیر، می‌توانید خودتان، بهترین لباس مناسب مصاحبه استخدامی را پیدا کنید.

 

تقویت اعتمادبه‌نفس با انتخاب لباس:

مهم‌تر از یک رزومه حرفه‌ای برای مصاحبه کاری، داشتن اعتمادبه‌نفس است! لباسی که شما انتخاب می‌کنید و می‌پوشید، می‌تواند بیانگر این اعتمادبه‌نفس باشد؛ همچنین با انتخاب یک لباس نامناسب که در آن احساس ناراحتی داشته باشید، در حین صحبت‌کردن کاملاً معذب خواهید بود.

 

در انتخاب لباس با خود و مصاحبه‌گر صادق باشید:

در زمان انتخاب لباس رسمی برای مصاحبه کاری، سعی نکنید ویژگی‌های شخصیتی خود را سرکوب کنید. بهتر است برای داشتن یک مصاحبه کاری موفق، این است که بخشی از شخصیت، علایق، هنر و عقاید خود را در نوع پوشش خود به نمایش بگذارید. گاهی همین ویژگی‌های منحصربه‌فرد شما، دقیقاً همان چیزی است که کارفرما برای انتخاب نیرو نیاز دارد!

از همه چیز مهم‌تر برای احساس رضایت شغلی این است که شما خودتان باشید. اگر بخواهید همیشه خودتان را مخفی کنید، قطعاً در صورت قبولی در مصاحبه کاری، احساس رضایت کاری نخواهید داشت. اما این خصوصیات منحصربه‌فرد چگونه نشان داده می‌شود؟

  1. استفاده از عینک طبی / آفتابی
  2. استفاده از جواهرات و اکسسوری‌های زنانه / مردانه
  3. نوع و سبک آرایش مو و صورت

نکته: توجه داشته باشید که در زمان به نمایش گذاشتن خصوصیات خود، خیلی هم بی‌پروا نباشید. برای مثال از زیورآلاتی که جلب‌توجه زیادی می‌کند استفاده نکنید و یا تاتو خود را خیلی به نمایش نگذارید.

 

کفش مناسب مصاحبه را پا کنید:

اگر هنوز نمی‌دانید که چه کفشی برای مصاحبه استخدامی بهترین انتخاب است؛ کفشی را انتخاب کنید که با آن راحت‌تر هستید. کفش‌های شما تنها باید تمیز و دارای شکل ظاهری مرتب باشد.

نکته: البته به این نکته توجه کنید که هرگز با صندل یا کفش‌های بیش از حد مجلسی، به مصاحبه کاری رسمی نروید!

 

از عطر و اسپری استفاده نکنید:

شاید با خواندن این تیتر بپرسید که مگر اولین برخورد، مهم‌ترین برخورد نیست؟ پس چرا با یک عطر خوشبو، تأثیر مثبت بر روی مصاحبه‌کننده نگذاریم؟

در واقع همین که شما قبل از مصاحبه استحمام کنید و لباس تمیز بپوشید کافی است! ممکن است مصاحبه‌گر به یک عطر حساسیت داشته باشد و یا بوی عطر شما حواس او را پرت کند.

 

بهترین رنگ لباس برای مصاحبه کاری:

بر اساس نظرسنجی‌های انجام شده توسط سایت مسترپرستیژ، دریافته‌ایم که بیشتر کارفرمایان در زمان مصاحبه به رنگ‌های خنثی احساس بهتری دارند. بهترین رنگ لباس برای جلسات رسمی به ترتیب شامل رنگ‌های زیر می‌شود:

  1. آبی
  2. مشکی
  3. قهوه‌ای
  4. طوسی

 

تنها اصل مهم، مرتب بودن است:

اگر می‌خواهید یک مصاحبه کاری موفق در انتظارتان باشد، تنها نکته مهم در ظاهرتان مرتب و اتوکشیده بودن است! این مرتب بودن باید شامل کفش و لباس، آرایش صورت و آرایش موهای شما باشد.

چروک و کثیف بودن لباس و کفش شما، مرتب نکردن مو و ریش در آقایان و آرایش کثیف در خانم‌ها، پوشیدن لباس بیش از حد تنگ یا گشاد و … می‌تواند در ذهن کارفرما از شما یک شخصیت شلخته و بی‌مسئولیت ایجاد کند.

 

افراط‌ وتفریط نکنید:

بر اساس مطالعات انجام شده، ۸۰ درصد کارجویان در نهایت لباس مناسب را انتخاب می‌کنند؛ اما ۲۰ درصد از آن‌ها یا افراط می‌کنند و یا تفریط و در نتیجه در ۱۰ ثانیه ابتدایی رد خواهند شد. برای اینکه شما هم جزو این افراد نباشید نکات زیر را بادقت بخوانید:

  1. لباس عروسی و خیلی مجلسی، ممنوع!
  2. لباس خیلی راحت و مناسب پیک‌نیک، ممنوع!
  3. کفش پاشنه بلند، ممنوع!
  4. آرایش غلیظ، ممنوع!
  5. لباس خیلی تنگ، گشاد، کوتاه یا بلند، ممنوع!
  6. رنگ‌های خیلی جیغ، ممنوع!
  7. لباس با طرح‌های خیلی شلوغ، ممنوع!
  8. استفاده از اکسسوری‌های خیلی گران، ممنوع!

 

لباس رسمی یا لباس غیررسمی، مسئله این است:

بستگی به نوع شرکت و جایگاهی که برای استخدام شدن در آن به مصاحبه می‌روید، می‌توانید لباس کاملاً رسمی یا با رسمیت کمتر بپوشید. برای مثال اگر برای یک شغل دولتی می‌خواهید مراجعه کنید بهتر است از کت‌وشلوار، مقنعه ساده و پارچه‌های اداری استفاده کنید. اما اگر می‌خواهید به‌عنوان فروشنده یک فروشگاه استخدام شوید، می‌توانید از البسه معمولی اما با رعایت اصولی که در بالا گفتیم استفاده کنید.

 

جمع‌بندی:

در این مطلب، سعی کردیم اصول اولیه آداب لباس پوشیدن برای مصاحبه کاری را به شما آموزش دهیم. شما در پوشیدن لباس هیچ نسخه از قبل پیچیده شده این نیاز ندارید، تنها باید متناسب با موقعیت شغلی و تمیز و مرتب لباس بپوشید!

اکنون که لباس مناسب مصاحبه استخدامی خود را انتخاب کرده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم برای یادگیری اتیکت مصاحبه کاری، به مقاله “با این جملات، در اولین مصاحبه شغلی رد خواهی شد!! ” مراجعه کنید.

 

به نظر شما بهترین رنگ لباس برای مصاحبه چیست؟

تجربیات خود از انتخاب لباس برای مصاحبه کاری را با ما در میان بگذارید.