سیر تا پیاز آداب گفتگو در مراسم خواستگاری که باید بدانید.

 

شب خواستگاری، برای هر دختر و پسر جوانی که می‌خواهند یک زندگی مشترک را آغاز کنند، یک شب مهم و سرنوشت‌ساز است! فرقی نمی‌کند مراسم خواستگاری به‌صورت سنتی باشد و یا دختر و پسر از قبل با یکدیگر آشنا شده باشند؛ به‌هرحال در این مراسم خواستگاری هر دو خانواده با دو فرهنگ و دیدگاه متفاوت، برای اولین‌بار با هم ملاقات خواهند کرد.

ممکن است در جلسات خواستگاری، به علت عدم آگاهی از آداب گفتگو در مراسم خواستگاری، صحبتی نسنجیده از طرف خانواده دختر یا پسر بیان شود که موجب به‌هم‌خوردن ازدواج شود. در این مقاله از مسترپرستیژ، درباره فن بیان در خواستگاری صحبت خواهیم کرد. شما پس از مطالعه کامل این مطلب می‌توانید به سؤالات زیر پاسخ دهید:

  1. رفتار پسر در جلسه اول خواستگاری باید چگونه باشد؟
  2. مهم‌ترین سؤالات روز خواستگاری چیست؟
  3. صحبت‌های والدین در خواستگاری، باید شامل چه مواردی باشد؟
  4. چگونه در خواستگاری صحبت کنیم؟

 

آموزش آداب معاشرت در مراسم خواستگاری برای خانواده دختر و پسر:

جالب است بدانید که در دست گرفتن مراسم خواستگاری برای هدایت آن به سمت مسیر مناسب، یک هنر اکتسابی است! اگر شما به‌عنوان میزبان یا مهمان جلسه خواستگاری این هنر را کسب نکرده باشید، احتمال پیش‌آمدن سوءبرداشت از صحبت‌های شما بسیار زیاد می‌شود؛ بنابراین به علت اهمیت این موضوع، در سایت مسترپرستیژ، به آموزش اصول آداب معاشرت خواستگاری پرداختیم.

 

·        پیش‌بینی سؤالات خانواده عروس/داماد:

در جلسات خواستگاری، خانواده طرفین برای آشنایی کامل با یکدیگر،ُ سؤالات متداولی را می‌پرسند. بهتر است شما از قبل به این سؤالات فکر کرده و پاسخ درست و کامل آن را بدانید! یکی از روش‌های تقویت فن بیان برای جلسه خواستگاری، فکرکردن به پاسخ سؤالاتی راجع به خودتان است.

به این نکته توجه کنید که در زمان پاسخگویی به سؤالی راجع به داشته‌هایتان، تنها به بیان مواردی که هم اکنون دارید بسنده کنید و از ذکر مواردی که در آینده می‌خواهید یا ممکن است به دست آورید، خودداری کنید. برای مثال:

ممکن است پدر عروس از وضعیت مسکن داماد سؤال بپرسد، در این شرایط باید وضعیت فعلی به‌صورت دقیق بیان شود و از بیان جملاتی مانند الان خانه ندارم ولی می خواهم بعداً بخرم! اجتناب کنید.

·        با خانواده‌تان به یک اتفاق‌نظر برسید:

یکی از نکاتی که برای آداب معاشرت خواستگاری مهم است، هماهنگی در بین نظرات خانواده عروس یا داماد است. برای این منظور بهتر است از قبل برای موارد مهم مانند مهریه، شروط ضمن عقد، جهیزیه، مراسم عقد و عروسی و … به یک اتفاق‌نظر رسیده باشید.

·        از توجه ظاهر غافل نشوید:

همیشه اولین برخورد، تأثیرگذارترین نیز است! بر اساس مطالعات انجام شده، تصویری که از شما در برخورد اول در ذهن افراد به وجود می‌آید، تا مدت‌ها در ذهن آن‌ها باقی خواهد ماند. به همین علت بهتر است که اندکی راجع به زبان بدن و سبک پوشش مناسب در مجالس رسمی اطلاعات به دست آورید. برای مثال موارد زیر می‌تواند در لحظه ورود شما به مجلس خواستگاری تا حد زیادی معرف شخصیت شما باشد:

  1. لبخند زدن
  2. استفاده از عطر مناسب به میزان اندازه
  3. نگاه شما به حضار
  4. انتخاب سبک و مدل پوشش
  5. مدل مو

این نکته را مدنظر داشته باشید که لبخند و نگاه شما باید متناسب با مجلس باشد و به‌نوعی افراطی و مصنوعی تلقی نشود؛ زیرا ممکن است گاهی زیاده‌روی در اجرای برخی فنون به جسارت شما تعبیر شود.

·        سریع به سراغ اصل مطلب نروید:

یکی از نکات مهم در آداب گفتگوی مراسم خواستگاری، این است که در چند دقیقه ابتدایی مراسم، سریع به سراغ اصل مطلب نروید. بهتر است در ابتدا مقداری راجع به معرفی کامل خودتان و خانواده خود بپردازید!

·        افزایش اعتمادبه‌نفس با تمرین بداهه‌گویی:

قطعاً جلسات خواستگاری دقیقاً مطابق تصورات ذهنی شما پیش نخواهد رفت! همیشه تنها آن سؤالاتی که شما از قبل برای آن پاسخی تهیه کرده‌اید از شما پرسیده نمی‌شود و ممکن است با یک سؤال غیرمنتظره روبه‌رو شوید.

انجام تمرینات بداهه‌گویی برای حفظ اعتمادبه‌نفس در این شرایط به شما کمک خواهد کرد. برای این کار سعی کنید هر روز چند دقیقه راجع به یک موضوع بی‌ربط صحبت کنید.

·        شاه‌کلید صداقت را فراموش نکنید:

حتماً شما هم این جمله معروف را شنیده‌اید که:

“بهترین سیاست، صداقت است.”

هرگز در پاسخ به سؤالاتی که از شما پرسیده می‌شود، دروغ نگویید یا رؤیاپردازی نکنید؛ زیرا زمانی که طرف مقابل شما با واقعیت روبه‌رو شود، عواقب خوبی نخواهد داشت. برای این منظور همواره:

  1. درباره نیازها و خواسته‌های خود شفاف و واضح صحبت کنید.
  2. از بیان جملات کنایه‌آمیز خودداری کنید.
  3. در پاسخ به سؤالات او صادق باشید.
  4. از بزرگ‌نمایی یا رؤیاپردازی درباره حقایق اجتناب کنید.

·        به صحبت‌ها، خوش گوش دهید:

یکی از روش‌های تقویت فن بیان، تمرین خوب گوش داد است! زمانی که طرف مقابل شما دارد در مورد موضوعی صحبت می‌کند سعی کنید علاقه و توجه خودتان را با علائم زیر به او نشان دهید:

  1. تکان داد سر
  2. استفاده از عباراتی مانند “عجب”، “چه جالب” و …
  3. تکرار بعضی از جملات او در صحبت‌های خود که نشان‌دهنده توجه کاملتان باشد.

·        لیست سؤالات مهم را تهیه کنید:

قبل از رفتن به جلسه خواستگاری، حتماً یک لیست از سؤالات مهم را تهیه کنید. هرگز از پرسیدن سؤالاتی که برای تصمیم‌گیری شما مهم است برای دلایلی مانند ترس، خجالت و … صرف‌نظر نکنید! زمانی که سؤالات مهم را از قبل تهیه کرده باشید، به اعتمادبه‌نفس شما در زمان صحبت‌کردن کمک فوق‌العاده‌ای خواهد کرد.

·        از جملات ممنوعه استفاده نکنید:

بهتر است بدانید که جملاتی که ما بیان می‌کنیم، حامل یک‌بار انرژی مثبت یا منفی هستند. شما باید در طول جلسه خواستگاری از بیان جملاتی که ممکن است باعث برداشت منفی در طرف مقابل شود خودداری کنید. برخی از این جملات مانند:

  1. پسر ما هرکسی رو پسند نمی کنه!
  2. دختر ما کلی خواستگار دکتر و مهندس داشته!
  3. از سر دختر/پسرتان هم زیاده!

خجالتی بودن رو با حجب‌وحیا اشتباه نگیرید:

خجالتی نبود، مهم‌ترین نکته در آداب گفتگو خواستگاری است! هرگز با حجب‌وحیا بودن را با خجالتی بودن اشتباه نگیرید! داشتن یک تن صدایی مطلب و واضح در زمان صحبت‌کردن شما، نشان‌دهنده اعتمادبه‌نفس و شخصیت قوی شماست؛ بنابراین مهم است که قبل از جلسه خواستگاری روی اعتمادبه‌نفس خودکار کنید.

اگر در صحبت‌های خواستگاری با خواسته‌ای از طرف مقابل مواجه شدید که احساس می‌کنید از توان شما خارج است یا به آن علاقه ندارید، با اعتمادبه‌نفس و صداقت نه بگویید! توجه داشته باشید که گاهی به علت خجالت و تعبیر آن به شرم وعده‌هایی داده می‌شود که بعداً برای زندگی مشترک دردسرساز خواهند شد.

 

جمع‌بندی:

در این مقاله از مسترپرستیژ، مهم‌ترین آداب صحبت‌کردن در مراسم خواستگاری را بیان کردیم. توجه داشته باشید که همواره اعتمادبه‌نفس و صداقت، شاه‌کلید موفقیت در مذاکرات شماست!

حتماً از قبل جلسه خواستگاری، از قومیت، فرهنگ و آداب رسوم خانواده طرف مقابل مطلع شوید. این کار به شما در مدیریت بهتر جلسه خواستگاری کمک بسیاری خواهد کرد.

 

تجربیات خود از جلسات خواستگاری را در بخش کامنت‌ها با ما در میان بگذارید.