با همسایت، زیبا معاشرت کن! – آداب معاشرت با همسایه

 

درگذشته که اغلب خانواده‌ها در خانه‌های ویلایی و حیاط‌دار زندگی می‌کردند، رفتار بین همسایه‌ها، صمیمیت بیشتری داشت. اگر همسایه‌ای به‌تازگی به محلی نقل‌مکان می‌کرد، تمام همسایه‌ها با روی خوش به استقبال آن‌ها می‌رفتند. همسایه‌ها همیشه از حال یکدیگر خبر داشته و در غم شادی هم شریک بودند.

اما امروزه پس از حدود نیم‌قرن از آغاز اولین آپارتمان‌نشینی‌ها در ایران گذشته؛ اما آداب همسایه‌داری در آپارتمان برای ایرانیان، هنوز هم یک پدیده نوظهور است! بیشتر افراد آپارتمان‌نشین به دلیل تغییر سبک زندگی و خلق‌وخوی مردم جامعه، مهاجرت از شهرها و روستاهای مختلف به شهرهای بزرگ‌تر، تفاوت فرهنگی و … دچار تعارضاتی با یکدیگر شده‌اند.

حال اگر بخواهیم یک ساختمان آرام، ایمن و با آرامش داشته باشیم باید چه کنیم؟ تنها راه حل، رعایت قوانینی به جهت رعایت حقوق همسایه است؛ بنابراین در این مقاله از مسترپرستیژ، به آموزش آداب معاشرت با همسایه خواهیم پرداخت.

 

یک همسایه خوب، چه ویژگی‌هایی دارد؟

همه افرادی که در یک آپارتمان زندگی می‌کنند، حتماً می‌توانند به‌سادگی ایراداتی را از سایر همسایه‌های خوب بگیرند؛ اما آیا خودشان همسایه خوبی هستند؟ اصلاً یک همسایه خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟

·        همسایه خوب، برای حریم دیگران احترام قائل است:

همسایه‌ها باید برای حریم سایر همسایگان احترام قائل باشند، به این صورت که حتی اگر دیوار همسایه خراب شد، به حریم آن‌ها وارد نشوند.

·        همسایه خوب، گاهی هم‌چشم پوشی می‌کند:

برای همه ما روزهایی پیش‌آمده است که به‌خاطر سروصدای مجلس تولد، مهمانی یا عزاداری همسایه خود کلافه شده‌ایم؛ اما یک همسایه خوب باید شرایط موقتی را درک کرده و به‌اصطلاح با دیگران راه بیاید.

·        همسایه خوب، تمیز و مرتب است:

اگر می‌خواهید که همسایگان از شما به‌عنوان شخصی بافرهنگ یاد کنند، اولین نکته اهمیت‌دادن به نظافت آپارتمان است! برای مثال اگر خاک گلدان‌های خود را عوض می‌کنید، کولر را سرویس می‌کنید و … پس از اتمام کار، زباله‌ها را کاملاً تمیز کرده و از ساختمان خارج کنید.

·        همیشه سرش به کار خودش گرم است:

همسایه بد، سعی در به‌دست‌آوردن اطلاعاتی از زندگی شخصی همسایه خود مانند زمان رفت‌وآمد، افرادی که با آن‌ها معاشرت می‌کند، مشکلات خانوادگی و … دارد. او این اطلاعات را در اختیار سایر همسایگان نیز می‌گذارد. زمانی که با چنین همسایه‌ای روبه‌رو می‌شوید، سعی کنید موضوع صحبت را عوض کرده و به این کار اشتباه آن‌ها پروبال ندهید.

·        از همسایه تازه‌وارد، استقبال می‌کند:

همیشه اولین برخورد، مهم‌ترین برخورد نیز هست. اگر می‌خواهید از شما به‌عنوان یک همسایه خوب یاد شود، از اهمیت اولین برخورد غافل نشوید. هنگامی که یک همسایه جدید به ساختمان شما می‌آید سعی کنید با روی باز از او استقبال کنید. تاحدامکان چند روز ابتدایی پس از اسباب‌کشی که احتمال سروصدا بیشتر است با آن‌ها مدارا کنید؛ همچنین اگر می‌توانید در روز اسباب‌کشی با یک پارچ شربت خنک از آن‌ها پذیرایی نمایید.

·        حقوق همسایگان را در زمان برگزاری مهمان رعایت می‌کند:

در زمانی که مهمانی برگزار می‌کنید باید مراقب حقوق همسایه‌های خود نیز باشید. برای مثال برای مراقب باشید که:

  1. کفش یا اتومبیل مهمانان، سر راه سایرین نباشد.
  2. از ایجاد سروصداهای بلند به‌خصوص ساعت استراحت سایرین خودداری کنید.
  3. مراقب رعایت نظافت راهروها توسط مهمانان و کودکان آن‌ها باشید.
  4. درصورتی‌که همسایه‌ها به شما تذکر دادند، با روی خوش با آن‌ها برخورد کنید.

·        تمام هزینه‌های مربوط به خود را کامل و سروقت پرداخت می‌کند:

در تمام آپارتمان‌ها، هزینه‌هایی در ساختمان به وجود می‌آید که پرداخت آن به عهده تمام ساکنین است. یک همسایه بافرهنگ، سهم خود را در اولین فرصت و به‌صورت کامل پرداخت می‌کند. همچنین در ساختمان‌هایی که کنتور آب یا گاز مشترک است، در مصرف آب و گاز اسراف نمی‌کند.

چند ضرب‌المثل درباره همسایه و اهمیت همسایه خوب:

  1. همسایه خوب یک گنج است (چین)
  2. وکیل خوب، همسایه بد است (فرانسه)
  3. کودکان همسایه همیشه بدترین هستند (آلمان)
  4. همسایه خوب بر ارزش ملک شما می‌افزاید (جمهوری چک)
  5. با همسایه‌ات آن‌گونه باش که می‌خواهی با تو باشند (ژاپن)
  6. اگر می‌خواهی بر اسرار مردی واقف شوی، فقط از همسایگانش سؤال کن (چین)

 

جمع‌بندی:

در این مطلب از مسترپرستیژ، راجع به اصول ارتباط با همسایگان صحبت کردیم. با توجه ‌به تمام نکات بالا، می‌توان در پاسخ به سؤال چگونه همسایه خوبی باشیم؟ در یک جمله پاسخ داد که:

“برای همسایه خوب بودن، تنها کافی است همان‌طور رفتار کنیم که می‌خواهیم با خودمان رفتار کنند.”

اگر همه همسایه‌ها سعی در یادگیری و رعایت آداب همسایه‌داری داشته باشند، قطعاً زندگی توأم با آرامش بیشتری را در آپارتمان تجربه خواهند کرد.

همه ما می‌خواهیم همسایه‌های خوبی داشته باشیم، اما آیا خودمان نیز همسایه خوبی هستیم؟ پس بیایید با رعایت نکات ساده که در بالا گفتیم، امنیت و آرامش را برای محل زندگی خود به وجود آوریم.

 

به نظر شما یک همسایه خوب، چه همسایه‌ای است؟

تجربیات خود در ارتباط با همسایه را با ما در میان بگذارید.