۷ اشتباه در آداب معاشرت کسبوکار که شما را غیرحرفهای نشان میدهد!
فرقی ندارد که از شغل فعلی خود راضی هستید و یا میخواهید هر چه زودتر از آن کار خارج شوید، درهرصورت رعایت اتیکت رفتاری در محل کار یک سرمایهگذاری روی برند شخصی شماست!
پایبندی به اصول آداب معاشرت کسبوکار در کوتاهمدت باعث بهبود روابط شما با سایرین و در نتیجه تجربهای بهتر از محیط کار خواهد شد؛ اما اگر بتوانید این اصول را در طولانیمدت اجرا کنید از خود تصویر یک شخصیت حرفهای و مبادی آداب در محل کار، در ذهن همه خواهید ساخت.
در این مطلب از مستر پرستیژ به معرفی رایجترین اشتباهات در آداب معاشرت کارکنان خواهیم پرداخت؛ بنابراین اگر میخواهید در کسبوکارتان از شما بهعنوان یک فرد حرفهای یاد شود، سعی کنید تا از انجام این اشتباهات خودداری کنید.
اهمیت آداب معاشرت در محل کار در چیست؟
قبل از هر چیز ابتدا باید بدانید که منظور ما از آداب معاشرت محیط کار دقیقاً چیست؟
به زبان ساده:
“به اصول رایجی و مشترکی که در محل کار از کارمندان انتظار داریم که مطابق آنها رفتار کنند، اصول آداب معاشرت در محیط کار میگویند.”
با پایبندی به اتیکت رفتاری در محل کار:
- فضای کسب و کار سرشار از احترام متقابل خواهد شد.
- تعامل سازنده بین همکاران بیشتر میشود.
- میزان بهرهوری شرکت افزایش مییابد.
چه اشتباهاتی شما را در محیط کار، غیرحرفهای نشان میدهد؟
همانطور که در بالا گفتیم، حتی اگر به دلیل متفاوتی قصد تغییر شغل را دارید، باز هم باید به رعایت آداب معاشرت در محل کار پایبند باشید. فراموش نکنید که دنیا از آنچه فکر میکنید کوچکتر است و رفتار شما نشاندهنده شخصیت و برند شماست!
اما چه رفتارهایی در محیط کار ممنوع است؟
1. به مافوق خود احترام نمیگذارید:
هر فردی شیوههای مدیریتی منحصربهفرد خود را در محیط کار دارد و البته تمام مدیران آموزش و مهارت مدیریتی را نیز ندارند. حتی ممکن است مافوق شما لزوماً شخصی نباشد که باید برای او کار کنید؛ اما درهرصورت شما بهعنوان کارمند باید با آنها با احترام رفتار کنید. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که مدیران، مشتریان اصلی خدمات شما هستند، پس همانطور که در مشتریمداری همیشه حق با مشتری است، باید با رئیس خود نیز با این دیدگاه رفتار کنید.
رعایت ادب در محل کار و رعایت سلسهمراتب نشاندهنده شخصیت حرفهای شما است. میتوانید درصورتیکه پیشنهاد، انتقاد و شکایتی دارید، آن را بهصورت شفاف و مستقیم و با لحنی در خور و بهصورت خصوصی با آنها در میان بگذارید.
2. تمام راههای برگشت را مسدود نکنید:
اگر به هر علتی میخواهید از شغل کنونی خود خارج شوید، سعی کنید تا آخرین لحظهای که در آن جایگاه فعالیت میکنید، مدیران از شما راضی باشند. اینکه شما همیشه و در شرایطی بتوانید به اصول اخلاقی و حرفهای کار معتقد باشید، احتمال خطا در موقعیتهای حساس و پیشبینینشده را بسیار کم خواهد کرد.
3. با مشتریان و همکاران گرم رفتار نمیکنید:
استفاده از عباراتی مانند: “سلام”، “خدانگهدار”، “ظهر به خیر” یا “روز خوبی داشته باشید” در زمان مواجه شدن با همکاران یا مشتریان میتواند از شما یک شخصیت حرفهای در ذهن افراد نشان دهد.
برقراری ارتباط چشمی، لبخند زدن، دستدادن، و معرفی خود به مشتریان یا همکاران جدید میتواند نمونههایی از اتیکت رفتاری در محل کار باشد. همچنین میتوانید با افزودن نام همکار یا مشتری در زمان سلام کردن، در آنها نسبت به خود ایجاد احساس صمیمیت کنید.
4. بااحتیاط از تلفن همراه خود استفاده نمیکنید:
بیصدا نکردن تلفن همراه، دریافت نوتیفیکیشنهای زیاد و با صدای بلند، صحبتهای مکرر و با صدای بلند در محیط کار و … همگی میتواند علاوه بر ایجاد یک شخصیت منفی در دید مشتریان یا همکاران موجب اختلال در روند انجام کارهای سازمان نیز بشود.
برای اطلاعات بیشتر درباره آداب استفاده از تلفن همراه به مقاله “آداب استفاده از تلفن همراه در محل کار که شما را مبادی آداب نشان میدهد” مراجعه کنید.
5. نظم و نظافت را رعایت نمیکنید:
اولین و مهمترین چیزی که افراد در برخورد با شما به آن توجه میکنند و شما را بر اساس آن مورد قضاوت قرار میدهند؛ نظافت و آراستگی شماست. رعایت نظم و نظافت در پوشش شما نشاندهنده شخصیت محترم و مسئولیتپذیر شما خواهد بود.
از طرف دیگر محیط کار شما نیز باید همواره مرتب و تمیز باشد. پس از کار وسایل خود را در سر جای خود قرار داده و اگر لازم است جایی تمیز شود، آن را تمیز کنید.
6. دیر به محل کار و جلسات میرسید:
اهمیتدادن به زمان در آداب معاشرت، یکی از مؤلفههای اصلی است. همواره سعی کنید سرکار خود چند دقیقه زودتر حاضر شده و در لحظه آخر یا حتی بدتر، دیر به سرکار نرسید. افراد مبادی آداب همیشه به زمان خود و دیگران اهمیت میدهند و بدقولی نمیکنند.
7. در جمع، دیگران را مورد نقد قرار میدهید:
انتقادکردن از دیگران در جلو جمع، آن هم با زبان نامناسب میتواند بدترین ضربه را به شخصیت حرفهای شما وارد کند، بهخصوص اگر آن فرد در آن مکان حضور نداشته باشد. این رفتارها میتواند حتی موجب به خطر افتاد موقعیت شغلی شما نیز بشود.
جمعبندی:
همه افراد در طول زندگی شخصی و حرفهای خود، اشتباه میکنند. اشتباه کردن هم جزوی از ویژگیهای شخصیت انسانهاست؛ اما عدم یادگیری و عدم اصلاح رفتار اشتباه، خیر!
عادتهای اشتباه هراندازه هم که بهظاهر کوچک و بیاهمیت باشند میتواند بر وجه اجتماعی و شغلی شما، ضربه بزرگی وارد کند. به همین علت ما در این مقاله از مستر پرستیژ به بیان اشتباهات رایج در آداب معاشرت محیط کار پرداختیم. امیدواریم با رعایت نکات گفته شده در این مقاله، روابط کاری خود را بهبود بخشیده و موفقیتهای بیشتری را کسب نمایید.
به نظر شما مهمترین ویژگی یک شخص مؤدب در محیط کار چیست؟
کدام رفتارها از همه آزاردهندهتر است؟
نظر خود را در بخش کامنتها با ما در میان بگذارید.